mandag 16. januar 2017

Dirk Gently's Holistic Detective Agency (BBC America/Netflix)

Jeg har verken lest bøkene til Douglas Adams i denne serien eller sett den engelske TV-serien av boka, men denne har jeg sett på Netflix i det siste. Jeg så den faktisk helt til endes, så det sier vel sitt. Jeg våger også å komme med den plotspoileren at det kan se ut som om produsentene holder mulighetene en oppfølgerserie åpen.

Jeg er ikke særlig glad i det overnaturlige. Det vil si: det er ikke noe overnaturlig, og jeg sliter med å late som om det er det for å involvere meg i en handling. Tidsreiser, sjelsoverføringer og slikt har jeg en meget lav toleranseterskel for. Det overrasket meg derfor at jeg hadde lyst til å se videre når det ble klart at disse fenomenene er bærebjelker i handlingen. Det er ingen turer i det ytre rom, og hovedhandlingen er i nåtid, så kanskje dette er mer fantasy enn sci-fi? Jeg vet ikke.

Så hvorfor fortsatte jeg? En viktig grunn var nok at jeg lurte på hva i all verden det var som foregikk, og hvordan alt dette kunne henge sammen. En annen grunn var nok Elijah Wood som Dirk Gently's meget motvillige assistent. I en utrolig serie gjorde han i alle fall en karakter både troverdig og verdt å sympatisere med (tross karakterens mange svakheter som jeg i det minste ikke skal legge ut om).

Det er en del hardcore vold. Det er mye overnaturlig. Men det er også godt skuespill, underholdende scener og situasjoner, og stadig noe man vil finne ut av. Derfor klarte jeg ikke å slutte før serien var over.

Men jeg skal holde meg unna oppfølgeren (om den kommer). Tror jeg.

Konklusjon? - Vellaget serie for fantasyfans. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...