tirsdag 31. januar 2017

Kjellerviner i januar

Den første flasken var korket (og korken var nesten umulig å få ut også), men denne levde opp til forventningene. Duft av sitrus, krydder, og etter hvert et litt mer eksotisk fruktspill også. Lang, spenstig, moden og fruktig. Flott vin som fremdeles er å få til fire hundre spenn.

Gjenkjøp? - Helt klart. 

Dypt gyllen, nesten med et skjær av oransje. Duft av appelsinskall og marsipan. Fin spenst i munnen, og perfekt til pannacotta - og god til ostene etterpå. Denne er også å få på BU og på noen mindre pol på østlandet.

Gjenkjøp? - Ja. 

2004 Fattoria Selvapiana Chianti Rùfina Riserva Bucerchiale
Jeg hadde dårlige erfaringer med 1999-årgangen av denne vinen, men 2001 og 2004 har vært helt strålende (og rimelige). Overraskende mørk på farge fremdeles, duft av syrlige kirsebær og lær, fast og stram i munnen (såpass at erfarne smakere gikk bestemt i retning Nebbiolo). God lengde, og hadde både finesse til å matche reinsdyr og struktur til å hamle opp med gratinerte poteter og portvinssaus. 

Gjenkjøp? - Absolutt. 


2002 Louis Jadot Beaune 1er Cru Grèves
Jeg var smart nok til å kjøpe fire av denne vinen, og dette er den nest siste flasken. Sukk! Det sier vel det meste?

Gjenkjøp? - Absolutt. 


2007 Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck Riesling Großes Gewächs
Flott Riesling med en ørlite mørkere tone enn en fersk GG. Dufter litt petroleum og sitrus, men i munnen slår frukten til med mango. Fyldig og smidig, og godt balansert av en solid men ikke påtrengende syre. Herlig til blåskjell og tagliatelle, men den mangler tydelighet og kompleksitet for riktig å nå de store høyder. Der har jeg opplevd bedre fra Pfalz. 

Gjenkjøp? - Ja. 

2005 Domaine de la Solitude (Rouge)
Mørk for alderen med lite preg av aldring. Smak av saftige røde bær og litt lær, men forunderlig kort. Ikke den beste årgangen av denne vinen, og jeg undrer på om den kommer seg noe videre med alderen.

Gjenkjøp? - Neppe. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...