mandag 1. juni 2015

Campania, Sicilia og Libanon

Rosaura 2014 kr. 140

Denne rosévinen er nesten som en poltraver å regne. Den kom på bølgen av fyldigere roséviner der Nebbiolobaserte Il Mimo var i tet i mange år. Forskjellen i år er at 2014 var et heller skralt år der nede i det sørlige Italia, med det som konsekvens at denne vinen på Aglianico - som kanskje var den fyldigste av de fyldige roséene - er friskere enn noen gang før. Duft av villbringebær og rips. Lekker og intens. Helt klart et alternativ dersom sommeren skulle komme en gang, og den er inne på en lang rekke pol. Kategori 4. 

Nerello Mascalese er druen her, med et ørlige innslag av Nerelle Cappuccio. Stilen er lett og aromatisk, og det mest vesentlige duftelementet er bålrøyk. Det er også litt røde bær og urter her. En elegant og annerledes vin, men i dette prissegmentet er det også mye annet bra å finne. 

Tross at denne vinen er i BU, er den å finne på svært mange pol rundt omkring i landet. Den dufter mest av eik og røyk, men den er også tydelig fruktig. Det siste er ikke obligatorisk for viner fra denne produsenten. Drueblandingen er 60% Cinsault, med resten jevnt fordelt på Syrah og Cabernet Sauvignon. 

2 kommentarer:

kds sa...

Jeg prøvde Rosaura 2014 og den var veldig metallisk, med noe preg av medisin.

Ole Martin Skilleås sa...

Auda!Det var ikke bra. Det var ikke slik den framsto for meg, og det høres heller ikke ut som noen av de kjente kildene til flaskefeil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...