søndag 31. mai 2015

Kjellerviner i mai

2001 Fattoria Selvapiana Chianti Rùfina Riserva Bucerchiale
Dette var en god flaske. Mine erfaringer de siste par årene med denne vinen i 1999 og 2001 årgangene har vær blandet - for å bruke en forblommet omskrivning. Den har litt bruning, duften er av solid eldre rødvin av italiensk opphav: edeltre, litt lær og trøfler. Muligens et anstrøk av sopp. Den har fylde selv om fruktpreget ikke er direkte påtrengende, og eleganse. 

Gjenkjøp? - Basert på denne flasken - ja! 


2007 Domaine Huet Vouvray Sec Clos du Bourg

Duft av våt hund, fennikel og gul frukt - mest sitrus. Intens og lang. En fokusert og nydelig vin som sto som en påle. Fabelaktig vin, som antakelig ikke er noen publikumsfavoritt, men som høster anerkjennelse hos de som er drevne smakere. 

Gjenkøp? - Ja, i bøtter og spann. 


2007 Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Spätlese trocken

Denne vinen vil jeg helst sammenligne med en farge: beige. Den er ikke en gang brun. Det er ingenting i veien med den - men den har liksom ingenting. Svak duft i retning modne epler og ørlite petroleum. Lett i munnen, men den gjør ingenting av seg. Ettersmaken er kort. Det er ikke noe galt med den, det er bare ikke noe ved den i det hele tatt. Heller ikke etter tid i glasset og andre kjente variabler. 

Kjøpt til fattige 120 kroner, men det var i grunnen ganske bortkastet.

Gjenkjøp? - Hell, no! 


2008 Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck Riesling halbtrocken
Duft av fennikel, sitrus og litt petroleum. Elegant, lett men intens i munnen. Ettersmaken er ikke av de lengste - uten at det gjør så mye. Her har vi en uvanlig matvennlig vin som fryder ganen og løfter måltidet. Skal man ha matvennlig vin kan man godt sikte seg inn mot "halbtrocken" eller "Feinherb".

Denne vinen ble til, visstnok, etter at ett - eller var det flere? - fat GG ikke gjæret ut men endte opp med restsødme. Det var på ingen måte noen katastrofe. Vinen koster også 180 - 220 kroner mindre enn GG utgaven.

Gjenkjøp? - Uten tvil.Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...