søndag 17. mai 2015

Naturvin?

Ved polsmakingen i april smakte jeg i alle fall to rødviner som kanskje kan klassifiseres som naturviner. Begge hadde samme importør, og jeg har også smakt vinene i heimen. Det siste gjør at jeg kan uttale meg med noe større autoritet om vinene, for den brutale sannhet er at selv drevne smakere med mye mengdetrening bak seg neppe er helt pålitelige når man smaker et stort antall viner.

DM Rouge 2013 kr. 140.

Litt blålig, men lys. Dufter røde bær og noe animalsk, i munnen er den læskende og myk. Kan med fordel drikkes noe avkjølt. Flott vin til en grei pris. 

Den kommer fra den sørlige delen av Roussillon, og er 60/40 Syrah/Grenache fra gamle stokker. Den er spontangjæret på sement med kort masserasjon, og lagret på bunnfallet et år. Dette er en cuvée for det norske markedet - som det norske markedet bør ønske velkommen. 

Her dufter det fennikel og tyttebær, samt litt lakris. Etter hvert et tydelig urtepreg. Saftig, frisk og lang. Meget spesiell - men god - vin som mange absolutt må prøve. 

Også denne vinen er en blanding med Grenache og Syrah, men med omvendt styrkeforhold. Grenache dominerer med 82%. De brukte 85% hele drueklaser og spontangjæret. Her var skallkontakten 80 dager. Valken og Storsenteret i Bergen har denne, og det har også Majorstua og Günerløkka i Oslo.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...