tirsdag 16. juni 2015

The Fall (DVD)

Ikke ukjente Gillian Anderson har den ene hovedrollen i denne serien fra Nord-Irland som politiinspektør Stella Gibson, men for meg er det den andre hovedrolleinnehaveren som utmerker seg mest som skuespiller. Jamie Dornan, som er fra Nord-Irland, spiller seriemorderen Paul Spector på en måte som griper deg.

Serien er ikke for sarte sjeler, for vi er tett på seriemorderen og hans gjerninger. Spector er ikke noe monster, selv om han gjør monstrøse ting med sine ofre. Han lever et normalt familieliv og arbeider som grief councelor eller sorgrådgiver som vi kanskje kan oversette det til norsk. Det kommer etter hvert fram at han har vokst opp i en serie med fosterhjem, uten at det forklarer hans morderiske gjerninger.

Spenningen bygges opp gjennom at vi ser Spector følge og spionere på sine ofre, og ved å følge politiets arbeid. Stella Gibson er den som avdekker at det er en seriemorder på ferde, og hennes arbeid er både systematisk og intuitivt.

Dessverre er også Spectors arbeid grundig og systematisk - men utfordringene er mange. Belfast i Nord-Irland er ikke det mest lovede sted å operere for morderiske forbrytere, og hvordan rekker man over alt man må gjøre som seriemorder når man også er heltidsarbeidende småbarnsfar?

Jeg skal ikke avsløre hvordan dette går, men i og med at det også finnes en Serie 2 (som jeg ennå ikke har sett) er det vel klart at ikke alt blir oppklart i denne serien.

Konklusjon - Klar anbefaling. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...