onsdag 3. juni 2015

The Complete Black Books (DVD)

Her er alle tre seriene i den BAFTA-vinnende komiserien fra Channel Four i årene 2000 - 2004. 18 episoder i alt.

For meg var denne serien ukjent inntil en britisk venn anbefalte den, og langt om lenge fikk vi sett gjennom den nå. Det var en opptur - selv om kanskje den siste serien ikke helt levde opp til de to første. Unntaket var den absolutt siste episoden.

Det er få andre enn de tre karakterene på boksens forside (over) som kommer i fokus, og det er derfor kammerspillet mellom disse det står på. Bernard Black eier bokhandelen, men er en misantropisk kjederøykende ire som lever av kaffe, røyk og børst. Han hater også kundene.

I første episode kommer Manny inn, og jeg avslører neppe for mye om jeg sier at han ender med i jobbe i bokhandelen og bo i etasjen over. Han er en naiv og optimistisk sjel. Sammen med Fran, som er venn med Bernard (på et merkelig vis), prøver han å få Bernard til å drive butikken forsvarlig og å oppføre seg som folk. Det blir det forviklinger av.

Den første episoden er vanvittig morsom, og til sammen er de tre seriene kanskje det morsomste jeg har sett siden Black Adder (allusjonen i navnet er neppe helt tilfeldig). Jeg betalte vel £8 for 18 episoder på Amazon, og det er latterlig billig tross pundkurs rundt de 12.

Konklusjon? - Klar anbefaling. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...