lørdag 31. august 2013

Ny S-Max

Dette er ikke den nye Ford S-Max, men en "stilstudie". Jeg har grunn til å tro at den ferdige bilen neppe blir særlig forskjellig fra denne.

Det har lenge vært ukjent hva som kom til å skje med S-Max'en. Fords SAV (Sport Activity Vehicle, må vite) har vært vellykket. Den er bygd på Mondeo-platformen, og i pakt med Fords verdensmodeller bygges Mondeo flere steder i verden - men ikke S-Max. Den bygges og selges bare i Europa. Det har naturlig nok med marketsforholdene å gjøre - denne type biler etterspørres i Europa.


Derfor ble den heller ikke med på ny-Mondeo lanseringen. I USA og andre deler av verden har Mondeo blitt ny (i USA som Ford Fusion - som jeg har studert på nært hold der borte), men ingen S-Max eller Galaxy for den del har vært å se.

Den nye studien viser at S-Max holder følge som Mondeos storesøster, og hun har helt klart ikke noe å skamme seg over når det gjelder linjeføringen. Denne er så lekker som en bil i familieforflytningssegmentet kan tenkes å bli.

Forsinkelsen for den nye Mondeo i Europa skyldes nedleggelsen av fabrikken i Genk, Belgia, og overflytning av produksjonen til Valencia i Spania. Der blir nok også nye S-Max produsert en gang til neste år, tipper jeg.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...