torsdag 1. august 2013

Musserende

Sommerferien er overstått, og det er på tide å få opp turtallet på bloggen igjen. Boblene vil vel få opp stemningen, tenker jeg.

Pieropan Ghes Rosé extra dry 2011 kr 149,90
Ganske diffus duft der det nok ville vært fantasien som dikterte elementene i smaksnotatet heller enn sansenes klare dom - så jeg lar det stå sånn. Svært syrlig, lys og lett, men det er liksom ikke så mye med denne vinen.

Bele Casel Colfòndo Frizzante kr 157,90
Grumsete på farge (den er udegorgert), dufter gjær og pære. Lett i strukturen, men svært tørr. Interessant vin som defineres som "perlende" heller enn "musserende".

Arnould Grand Cru Blanc de Noir Brut kr 249.90
Dufter reduktivt, og av grønne epler. Syrlig og fast - det er godt bitt i den som gjør den anvendelig til mat. Lett men likevel substansiell, og med lang ettersmak. Et meget godt sjampiskjøp - så Arnould får pryde innlegget også.

Bonville Grand Cru Millesime Brut 2007 kr 299,90
Dufter sitrus og autolyse. Lett, med noe sødme, men den henger litt igjen i munnen på syrene. Mer typisk aperitif-sjampis, men den faller likevel gjennom sammenlignet med vinen over.

Christophe Mignon Meunier Extra Brut kr 349.90
Champagne på 100% Pinot Meunier. Det er det andre som gjør også, som Jerome Prevost. Mest sitrus her, men litt kjeks og blomster - ganske bitter duft, egentlig. Svært godt bitt og lang ettersmak - begge deler ikke noe man vanligvis forbinder med Pinot Meunier, som er en drue som har blitt betraktet som litt enkel og mindreverdig. Men det er nok som med Grenache - når vinstokkene blir gamle og avkastningen laber, så kommer druen til sin rett.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...