lørdag 17. august 2013

Ferievinen

Ferieviner er en stor skuffelse for de fleste. Man drikker mer enn vinen - det er hele atmosfæren av avslapning, varme og sol man får i seg. Når så vinen kommer i glasset her oppe i steinrøysa, når regnet hamrer på taket og hverdagen har fått overtaket, blir de fleste fryktelig skuffet.

Men dette er ikke en sånn vin. Vi har blitt overrasket over kvaliteten på vinene i der vi har feriert de siste årene. Regionen flyr godt under radaren i vinverdenen, og prisene er deretter. Men det vi har kommet over mer eller mindre tilfeldig har overrasket svært positivt, men vi har ikke kjøpt med oss noe hjem. Til det er bagasjen tung nok fra før.

Denne vinen kom min hulde viv over på polet nå etter returen fra Frankrike, og druene har vokst på andre siden av veien fra der vi har bodd de siste to sommerferiene. Området er pent, Montrose er en lava-strøm fra ca. 600.000 år siden, og fra toppen på borgen der oppe ser man vidt omkring.

Domaine Montrose 2012 (Côtes de Thongue) kr. 107
Fargen er svært, svært lys rosa - den kommer av forsiktig pressing. Duften er mest av rødfrukt, den er lett og leskende, og i slutten av smakskurven kommer en fin mineralsk bitterhet. Selvsagt kan man ikke vente mirakler i denne prisklassen, men denne gjør jobben som rosevin helt fortreffelig.

Man skal selvsagt være skeptisk til alle utmerkelser som viner får, men den fikk altså Silver i Decanters World Wine Awards. Etter å ha smakt denne enkle rosevinen tror jeg faktisk at jeg skal gjøre en innsats neste gang og dra på smaking på eiendommen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...