torsdag 26. april 2012

Tre Italiani

Barbera d'Alba 2009 (Schiavenza) kr. 199
Dette er en riktig lure-Barbera: den har utrolig mye "bitt", eller påtrengende tanniner om man vil. Barbera har jo vært kjent for å være syrlig, men ikke tannisk. Det er en av grunnene til at mange som er opptatt av vin og mat har anbefalt Barbera til tomat-pregede retter. Men ikke her. Den ligner slik sett mye på Nebbiolo- og har også høy alkohol på 14,5%. Litt kirsebær, og grei lengde, men dette overbeviser dessverre ikke.

Casalferro 2006 (Barone Ricasoli) kr. 219
Med 80% Sangiovese og 20% Merlot er dette en typisk "moderne" toscaner. Duft av friske røde bær, litt lær også. Typisk sur-søt stil, og har mer fruktsødme enn vinen under fra samme produsent. Fine tanniner. En svært tiltalende vin som typisk nok faller utenom de rådende trender blant de som kjøper dyrere viner. (Alkoholen er høy her også - 14,5% - men merkes ikke i vinens profil).

Casalferro 2001 (Barone Ricasoli) kr. 299
Nyyyydelig duft av murstein og lær og svært vare frukttoner i bunn. Moden stil med friskheten i behold. Tanninene biter seg godt fast, og dette vil være flott matfølge. Legg merke til at vinen er 11 år og fullmoden - sluppet fra produsentens kjeller sist høst. God pris/kvalitet! (Også denne har 80% Sangiovese og 20% Merlot, men fra 2007 er det faktisk 100% Merlot på denne her).

Dette var en svært god vin, og en yngre utgave får derfor pryde innlegget.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...