lørdag 14. april 2012

Hvitviner

Her er noen notater på noen hvitviner som ikke passer inn under noen annen overskrift. De to første smakte jeg på en produsentsmaking, den siste i heimen nylig.

Genoli Blanco 2009 (Viña Ijalba) kr 129,90
Dufter sitrus og noe vokspreget - stearinlys kanskje - og et hint av nøtter. Den gjør mye av seg i munnen, og gir en lang ettersmak. Intens, men likevel balansert. En svært interessant vin som er laget på 100% Viura/Macabeo.

Sancerre Le Chatillet 2010 (Dom. Joseph Calland Chapuis) kr. 175.
Stikkelsbær på duft, gress-grønn på farge, tørr og frisk med middels fylde. Typisk Sancerre, og en grei vin - men ikke mer enn det. Den hadde vært mer aktuell om den la seg inn en 30-40 kroner lavere. (Bildet til venstre)

Bourgogne "Idiosyncrazy" 2008 (Guffens-Heynen) kr. ???
Jeg husker ikke hva jeg betalte, og den var på spesialutvalget på Valken. Enten rundt 240, eller rundt 280 kroner. Dyp gyllen farge - som i tilfeller med hvit burgunder gir dårlige vibber. Litt duft av modne epler til å begynne med (eller er det frykten som spiller meg et puss?), men det blåser fort av. Det blir mer tørket aprikos på toppen av sitrusnoter, fin underliggende syrlighet som balanseres av svært god fylde og mellomlang ettersmak. Laget på druer fra Saint-Veran, Mâcon og Pouilly-Fuisse Pierreclos. Det er en nydelig vin, selv om den ikke helt har gått seg til. På den annen side: hvem våger vel å lagre på dette?

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...