onsdag 11. april 2012

Omslagsbildet

I skrivende stund jobber jeg med "proofs" til boka over. Det betyr siste sjanse til å endre noe - trykkfeil, feilsettinger, faktafeil - før boka blir trykket. Jeg har funnet mange ting som må rettes opp, så det er nyttig arbeid. Til uka skal vi lage indexen, og om en uke nøyaktig sender vi alt fra oss. Da er det siste runde hos forlaget før boka kommer ut - det ser ut som forlaget mener det blir juli. Kanskje til jeg blir femti?

Proofreading er en slitsom jobb. Jeg ble ferdig skjærtorsdag rett før middag. Som nevnt er formålet å finne trykkfeil som må lukes ut - det er for sent å gjøre noe substansielt med den. Men ville jeg gjort det dersom jeg hadde hatt mulighet?

Noen endringer hadde jeg vel tatt dersom jeg hadde et par uker på meg, men i det store og hele er jeg svært fornøyd. Ofte følte jeg en trang til å understreke eller sette utropstegn i margen - og det tar jeg absolutt som et godt tegn.

Omslagsbildet (over) er det forlaget som har bestilt og fått laget. Dette med intersubjektivitet og triangulering er sentrale poenger, og at kompteanse bygges i sosiale fellesskap. Dette blir aksentuert av bildet, og dertil syns i alle fall jeg at det er ganske lekkert.

Hva syns leserne?

2 kommentarer:

Hege sa...

Det er KJEMPEFINT! Utrolig flotte og behagelige farger og former. Well done Wiley Blackwell. Og når man er trygg på at innholdet holder samme høye standard, så kan man bare glede seg til produktet kommer!

Ole Martin Skilleås sa...

Takk. Jeg er enig.

Vi fikk velge mellom ulike farger og nyanser på det som ikke er selve bildet. Vi to var enige, og et klart flertall av mine estetikkstudenter valgte også dette.

Jeg er ikke uhildet, men selv syns jeg bildet er så lekkert at jeg frykter at leserne blir skuffet når de oppdager at innholdet ikke kan drikkes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...