tirsdag 17. april 2012

Hvite østerrikere

Det er ikke lenge siden man slapp å spesifisere vintypen på viner fra Østerrike, men nå har de etter hvert fått sving på rødvinsproduksjonen også. Her kommer tre viner fra gode produsenter.

Riesling Terrassen 2010 (Loimer) kr. 199
Frisk, stram, og rettlinjet. Slank i stilen, som dere forstår, men likevel fruktig i retning fersken - særlig på duft. Konsentrert vin, som biter seg svært godt fast. Druene er hentet fra seks forskjellige vinmarker (Lenken er til 2009-årgangen).

Käferberg Grüner Veltliner 2008 (Loimer) kr. 299
Ganske reduktiv på duft - selv snart fire år etter innhøstingen. Litt gulere i frukten enn vinen under - Loimer høster senere enn Hirtzberger sies det. Den er fint balansert og tydelig en kvalitetsvin, men den er også mindre intens enn vinen under her.

Rotes Tor Grüner Veltliner Federspiel 2010 (Hirtzberger) kr. 235
Frisk og pågående, mellomfyldig, men sitter godt og lenge i munnen. Også her er det litt reduksjon i duften til å begynne med (gummi), men det blir fort borte og avdekker typisk GV dufter som hvit pepper og sitrus. Vinen er klart av den friske typen, men den vil nok legge på seg med lagring. Klart den beste av disse tre vinene, og så er den da også utsolgt fra importøren ser det ut til. (Bildet: Casa Hirtzberger)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...