fredag 25. juni 2010

Realkompetanse


I dagens aviser, og på NRK radio, slås det i dag stort opp at lederen for Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) hadde jukset med sine egne vitnemål og løyet på seg kvalifikasjoner hun ikke har. Det var VG i går som avslørte dette. Hun har selvsagt gått av, og mange påpeker det graverende i at nettopp lederen for SAFH, som skal avdekke slike ting, selv hadde gjort seg skyldig i lignende.

It takes one to know one! - sies det på engelsk. Et ordtak som først dukket opp for omrent hundre år siden. Heller enn å si opp burde hun ha skiftet ut de feilaktige opplysningene i CVen sin med solid realkompetanse i feltet. Hvem kan vel være bedre rustet til å avsløre juks med kompetanse enn en som hadde lyktes med å oppnå toppstilling med fabrikerte vitnemål?

Sikkerhetsfirma bruker tidligere innbruddtyver til å prøve ut alarmer og annet sikkerhetsutstyr, og hackere brukes til å teste datasikkerhet. Når oppstyret har gitt seg bør hun få jobben tilbake - basert på realkompetanse!

Min ambisjon om å skrive et nytt innlegg minst annenhver dag i gjennomsnitt blir forlatt i feriemåneden juli. Vent noen oppdateringer i midten og på slutten, men ellers kan det bli feriestille. I august satser jeg på å ta igjen det tapte! Velkommen igjen!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du har rett! Men då hadde ho nok passa betre som fotsoldat, nilesar av CVar, enn administrasjonssjef. Ho bør difor degraderast, og nektast oppsigelsen ho har levert.

Ole Martin Skilleås sa...

Sant nok. Jeg tok nok et godt poeng et steg for langt.

tommy sa...

Folk som tar snarveier for egen vinning finnes overalt. Når de avsløres, er det bare å følge loven. La oss i alle fall slippe det vanlige tøvet med 'personlig tragedie'.

Martin Berge, Jr. sa...

Veit ikke om dette har veldig mye med hennes veivalg å gjøre, men syntes dette er spot-on på hvordan en Frp-politiker mer eller mindre oppfører seg i praksis; Alt er lov! Det er ikke det partipolitikken går ut på, den er jo kjip, elitisktisk og restriktiv som faen. For å være politiker for Frp må du nettopp være offensiv til det galmodige. Syntes det også er festlig at du må signere en kontrakt med partiet om at du ikke har vært innblandet i kriminalitet. Har jo førstehåndserfaring med at det finnes flere kriminelle i det partiet enn i noe annet.

Ole Martin Skilleås sa...

For å være seriøs: klart loven må følges.

Men like seriøst: hun hadde jo vært i flere lederstillinger tidligere med godt resultat og fine attester (bortsett fra at hun var mistenkelig svak på regnskap til tross for å "være siviløkonom").

Kanskje boklig lærdom er oppskrytt? (vel vitende om at jeg har grusomt mye av sorten).

Anonym sa...

Bra blogg! Håper du fortsetter etter ferien med reflekterte meninger som ikke er hastverksprodusert!

hilsen fornøyd Bergenser

Ole Martin Skilleås sa...

Takk for skryt, fornøyd Bergenser!

Jeg har tenkt å fortsette bloggingen, ja. Av og til blir det innlegg litt på direkten, men jeg prøver i alle fall å tenke gjennom dem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...