torsdag 10. mars 2016

Jadot 2013Jeg ledet nettopp en smaking av røde burgundere i 2013-årgangen i Vitis Bergensis. Dette er første innlegget med notatene derfra.
Jadot Beaune 1er Cru Boucherottes

Høytonet rødfrukt på nesen - nesten litt rødsprit. Frukten er mest rips og bringebær. Litt urter også. I munnen merkes tanninene, men de er den myke og modne sorten. Alt i alt er det en saftig stil. Etter tid i glasset er det mer eik her enn på vinen under. 

Jadot Beaune 1er Cru Chouacheaux

 Den ligner mye på vinen over, og det er ikke så rart når vinmarkene ligger like ved hverandre, og både årgang og produsent er den samme. Men her er det mer trøkk over hele linjen. Flott balanse og godt grep i munnen. Frukten trekker mer i retning markjordbær, strukturen er mer solid her, ettersmaken er lengre og det er mer stuffing.
Jeg tok meg en ekstra tur på polet for å hanke inn denne vinen. Den imponerte, og var greit priset (531 kr.) i konteksten av dagens hysteriske burgundermarked. 

Jadot Savigny-les-Beaune 1er Cru La Dominode
Her er det mer jordbær og sødme/rikhet enn i vinene over. Den virker å være i en snillere stil, rett og slett. Prisen ligger litt under de to andre på kr. 481.

Mine erfaringer med de to Beaune vinene i andre årganger er svært gode. Beaune er en av de få landsbyene som jevnt over har best forhold mellom pris og kvalitet, og på de røde vinene er Jadot en solid og pålitelig produsent som også har hatt en meget god kvalitetsutvikling de siste årene.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...