søndag 20. mars 2016

Chambolle-Musigny 2013

Nytt innlegg om 2013-årgangen i Burgund fra Vitis-smakingen jeg ledet i slutten av februar. (Bildet: Stannarywine.com)

Bertheau Chambolle-Musingy 2013
 Tilbakeholdende på duft, men her er det et snev av banan. I munnen kommer rødfrukten, og vinen er lekker, lett og frisk. Den mangler substans, og viser kanskje at kommunevinene lett blir for, vel, lette i denne årgangen.

Faiveley Chambolle-Musigny 1er Cru Les Charmes 2013
 I starten er det mest svovel og flint (egentlig brent jern). I munnen er den kjølig, frisk og rødfruktpreget i det høyere tonelaget. Ettersmaken er ganske kort. Det er godt mulig at den er altfor ung, og det reduktive preget i starten er vel et tegn på at det vil ta noe tid før denne vinen viser sine sanne kvaliteter.


Taupenot-Merme Chambolle-Musigny 1er Cru Combe d’Orveau 2013
Dette blir noe helt annet enn vinene over. Fargen er mørkere, duften er fyldig og fruktig, og i munnen er hovedinntrykket av en polstret fruktighet men i en sur-søt stil. Men den mangler på ingen måte struktur. Tanninene tar godt grep, og lengden er meget god. Produsenten er kjent for å svovle svært forsiktig, og det setter nok sitt preg på denne vinen på dette stadiet. Om ti-femten år får vi vite hvordan det har slått ut på lagringen av disse vinene. Det er slett ikke sikkert at denne vil framstå som bedre enn Faiveleyvinen over når vi skriver 2030. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...