onsdag 2. mars 2016

Ian Rankin - Even Dogs in the Wild (Rebus 20)

John Rebus bør være godt kjent for de fleste som er interessert i krim. Forfatteren Ian Rankin også. Dette er 20. gangen den nå pensjonerte Rebus putrer rundt i sin gamle Saab og terger på seg kjeltringer og politifolk i Edinburgh og resten av Skottland. Spørsmålene er derfor: er denne oppskriften utslitt? Er Rebus utslitt? Har Rankin gått tom for gode historier?

Jeg kan svare benektende på alle disse spørsmålene. Vi følger flere hovedpersoner, og Rebus er bare en av dem. Med The Complaints i 2009 introduserte Rankin en ny detektiv - Malcolm Fox. På mange måter et motstykke til Rebus. Fox var i avdelingen for intern etterforskning. Fra og med den tredje boken om Fox opererte han og Rebus i de samme bøkene. Dette er den tredje hvor de deler på oppgavene, men Siobhan Clarke er som vanlig med som et like viktig element blant kreftene for lov og orden.

Big Ger Cafferty er med på den andre siden. Det er derfor mye gjensynsglede for faste lesere, men holder plottet? Ja, er svaret denne gangen. Bedre enn i mange andre bøker i serien(e).

Det er en kamp om territorium på gang blant organiserte kriminelle. En som har smuglet narkotika for en av gjengene har forsvunnet, og det har også store verdier. Så begynner noen å få beskjed om at de vil bli drept. Noen blir også drept. Er det noen sammenheng?

Det eneste jeg har å utsette på denne meget spennende, velskrevne og atmosfæriske fortellingen er at det er ganske mange navn å holde rede på.

Konklusjon - Klar anbefaling

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...