onsdag 16. mars 2016

Medisinentusiasten

Det er vanskelig å opparbeide noen sympati for Maria Sharapova. Hun ble tatt for å ha brukt et ytelsesfremmende legemiddel som ble utviklet for å behandle hjerteproblemer, og får nå svi for det. I første omgang på pungen - hennes $30m i året forretningsimperium går en fremtid i møte som får oljebransjen til å fortone seg som en braksuksess. Sponsorer har trukket seg, selv om mitt eget racketmerke Head har forsvart henne. Det er en uholdbar forretningspraksis for et selskap som lager sportsutstyr.

Med sine 188 cm og fordelaktige atletiske "nordiske" oppsyn (foreldrene er fra Belarus - upåvirket av de mongolske hordenes gener), har hun vært sponsorenes yndling. Hennes markedsverdi har vært skyhøyt over hennes sportslige prestasjoner, og det er den verdien som nå må skrives ned mot null.

På banen er hun en typisk pågående grunnlinjespiller med en fantastisk koordinasjon øye-hånd. Men for oss som ser på tennis er det "mute" knappen som er viktigst. Selv om det var Monica Seles som innførte det som så fint heter grunting på engelsk, så er det Sharapova som med sine 101 decibel har påført sporten et meget uheldig rykte også før medisinentusiasmen ble et tema. "Grynting" kan man tåle, men hyl som et jetfly som tar av er ikke noe man behøver for å spille god tennis. Derimot kan det være et noe usportlig våpen mot den som er på andre siden av nettet.

Uansett: det er store penger i tennis, og enda større penger for de som har et image å selge. Da er det viktig at de fristelsene som ligger i å skaffe seg et overtak med medikamenter blir hardt straffet. Vi venter i spenning på Sharapovas straff.

(Uttrykket "medisinentusiast" har jeg fra Richard Porter som står bak Sniffpetrol.com. Frasen var egentlig "grunting medicine enthusiast").

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...