tirsdag 29. mars 2016

Death in Paradise Series Five

Når man kommer til femte sesong av en serie, så er det ganske klart at den har vært en suksess. Det finnes sikkert unntak fra denne "regelen", men dette er ikke en av dem.

Formatet er opplagt: mord på feriested med faste og koselige karakterer, og en oppklaring etter Poirot-metoden selv om det er politiet som står for etterforskningen. Omtrent 42 minutter ut i episoden får detektiven en åpenbaring der alt faller på plass, og så samles de mistenkte og deduksjonen følger. Den mistenkte blir utpekt, og resten av handlingen - som i stor grad dreier seg om politifolkenes privatliv og kollegiale forhold - rundes også av.

Detektiven Humphrey Goodman er smart, keitete og ganske ubehjelpelig. De lokale mannlige assistentene er sjarmerende, og den lokale kvinnelige detektiven er ikke vond å se på.

Det viktigste er plottene. De er ofte meget gode, og ikke sjelden er det en variant av det lukkede roms mysterium i sentrum. De var nok gjennomgående av en høyere kvalitet i Jonathan Creek serien, men de er slettes ikke ille her heller.

Dette er rett og slett akkurat det man ser fram til å roe ned med etter en lang dag! Og trøsten når siste episode er over, er at det kommer en ny serie neste år.

Konklusjon - Klar anbefaling. 


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...