søndag 18. januar 2015

Moriarty (Krimbok)

Den første boka jeg har lest på min egen Kindle - en god opplevelse i seg selv, faktisk. Men nok om det. Dette handler ikke om forbrukerelektronikk.

Et steg tilbake først. Forfatteren, Anthony Horowitz, har skrevet en Sherlock Holmes bok også - The House of Silk. Den anmeldte jeg her på bloggen for snart tre år siden. Denne gangen er det hans nemesis, Professor James Moriarty, som står på tittelbladet.

Saken starter i Sveits i 1891, ved Reichenbach fallene, der Moriarty og Sherlock Holmes ble sett i vannmassene og erklært døde. Vi møter Pinkerton mannen Frederick Chase som er vår forteller, og han i sin tur møter Athelney Jones fra Scotland Yard. Chase er smartere og mer årvåken enn Watson, og saken drives framover av han selv og Jones fra Scotland Yard. De kommer til et London der en amerikansk forbryterliga er i ferd med å ta over tømmene etter Moriarty, og deres metoder er ikke hyggelige. Men de er smarte.

Uten å røpe for mye av handlingen, kan dere gå ut fra at det blir både action og detection. Og ikke så lite med bedrageri heller. Kommer Sherlock Holmes til å sprette ut av skyggene - i strid med Conan Doyles kronologi? Hvorfor heter boka "Moriarty" når han dukker opp som lik først i boka?

Mer om boka, forfatteren og prosjektet på denne lenken.

Konklusjon - Klar anbefaling.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...