søndag 25. januar 2015

Alsace, Mosel, Pfalz og Kremstal Riesling

Bott-Geyl Les Elements Riesling 2013 kr 190

Dette er typisk Alsace-riesling, med mer aksentuert fruktighet enn det meste fra Tyskland og Østerrike. Det dufter modne epler og litt vanilje. God fylde, og en meget bra vin. Det er visst bare Storo som har denne vinen inne.

Haag Brauneberger Riesling Kabinett Trocken 2013 kr. 200 

Haags viner er i en kategori for seg. De endrer seg nesten ikke samme hvor lenge de ligger i kjelleren. Denne er å finne i kategori 6 pol - hvilket vil si de fleste i større byer. Den er lett, lekker og lang. Årgangen jeg smakte var 2013, og den har nok kommet inn de fleste steder selv om listen sier 2012. 


Geyerhof Sprinzenberg Riesling 2013 kr. 200

Denne vinen er det visst ingen pol som har inne - det er nok nesten slutt på at pol tar inn viner basert på egne kvalitetsvurderinger. Denne burde stått seg bra på slike, det er sikkert. Den er lett og lekker, og det dufter - som så ofte på unge østerrikske hvitviner uansett drue - pærer og litt epler. Den har meget god lengde - mest på syrene heller enn fylden. En meget flott vin.

Kuhn Riesling vom Kalksteinfels Tr. 2013 kr. 201

Denne vinen har gått opp i pris siden jeg smakte den (da kostet den minst av disse fire), men så er den da ute i mange pol også. Her er de fersken, kalk, og den er flott og har lang ettersmak. Nydelig vin som ingen bør nøle med å legge i kurven dersom man er ute etter en hvitvin som virkelig gjør jobben. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...