mandag 5. januar 2015

Grantchester (TV-serie)

Fabelaktig britisk TV-serie. Så enkelt kan det sies, men jeg må si litt mer også.

Handlingen er lagt til landsbyen Grantchester som ligger tett ved Cambridge. Den har visst verdens høyeste konsentrasjon av nobelprisvinnere. Tiden er tidlig 50-tall, og seriens to hovedpersoner har begge gjort tjeneste i krigen. Sydney Chambers (James Norton) er prest med en sterk dragning mot etterforskning og oppklaring. Foruten kvinner. Men han er ikke noen skjørtejeger heller.

Gordie (Robson Green) er detektiv og familiemann - men sliter som presten med krigens ettervirkninger. Et par saker fører dem sammen, og de utvikler et nært og interessant vennskap.

Serien fører kriminalmysteriene sømløst sammen med prestens følelsesliv, og prestegårdens kostelige dynamikk sammen med detektivens familie.

Som så ofte ellers fra britisk side er det skuespillet til sentrale karakterer som gjør en ellers god serie direkte fenomenal. Robson Green er svært ofte mer Robson Green enn den karkateren han spiller, men her finner han flere strenger å spille på enn vanlig. James Norton kjenner jeg ikke fra før, men det er likevel vanskelig å se for seg at noen kunne håndtere denne rollen så mye bedre.

Konklusjon - Klar anbefaling!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...