fredag 12. desember 2014

True Detective (DVD)


Dette er en intens serie lagt til Louisianna i USA, og handlingen foregår over tre tidsplan (1995, 2002 og 2012) uten at det blir problematisk av den grunn. De to herrene over er kolleger og svært så forskjellige. Skuespillerne er helt fabelaktige, og karakterene får spille seg ut mot hverandre i svært gode hender.

TV-serien er laget, eller i alle fall bestillt, av HBO som er kjent for serier som Sopranos, og her er det kvalitet i alle ledd. Det er umulig å merke noen billige effekter. Viktigst av alt er skuespillerne, selvsagt, og her er vi på toppnivå.

Matthew McConaughey spiller Rust, eller Rustin Spencer Cohle.  Det er en betydelig prestasjon. Rust er en vanskelig person, for å si det forsiktig, og han er framstår ganske så forskjellig i 2012-sekvensene enn i både 1995 og 2002.

Woody Harrelson spiller "Marty" Hart, kollega med Rust. Han er mer "straight man" enn Rust, men har sine egne demoner og utfordringer. Det er særlig samspillet og konfliktene mellom disse to som gir serien en egen nerve, og som er helt avhengig av disse to fenomenale skuespillerne.

Selve mysteriet - eller mysteriene - knytter seg til bisarre mord med voldtekt og sterk scenesetting av åstedene. Det blir klart etter hvert at det er en konspirsajon på gang. Mer tør jeg ikke si i frykt for å ødelegge spenningen. For spenning blir det, sterk atmosfære og fortreffelig skuespill.

Dette er nok en serie som blir sittende i hjernebarken lenge.

Konklusjon - Klar anbefaling


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...