fredag 26. desember 2014

Røde burgundere 2009

Denne gang er det tre røde burgundere fra Antonin Guyon det dreier seg om. Årgangen har vært litt omstridt, og noen har hevdet at de var for myke og i overkant varme i stilen, men det ble det stille om da de plutselig lukket seg. Det var derfor en fornøyelse å gratis kunne smake noen godt prisede viner som fremdeles er å få.

Dom. Antonin Guyon Chambolle Musigny Les Cras 2009 kr. 400

Dufter fioler og bringebær, lekker vin som gir mersmak (dessverre er den utsolgt - men finnes på to Oslopol). Ganske bra utviklet og prisgunstig i dagens marked. 

Denne vinen er å få, men den er ikke like åpen og tilgjengelig per i dag. Jordlig, ganske fast, solid stil. Er nok litt lukket, men like prisgunstig som vinen over. 

Grand Cru fra meget bra årgang til litt over fem hundre? Man får jo nesten ikke landsbyviner til den prisen fra Burgund. Likevel finnes denne på BU og Briskebypolet. Men det er nok et prosjekt, som all skikkelig burgunder som oftest er. Denne er også mest jordlig i stilen per i dag. Solid med skikkelig grep i munnen. Jeg tipper den vil gi eierne og deres venner et bredt smil om dryge ti år. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...