mandag 27. oktober 2014

Riesling

Gysler Weinheimer Riesling Trocken 2012 kr. 147

Litt voks på duft, fin modning i denne vinen allerede. Den er intens og lang, men ikke av de mest fokuserte rieslingene.

Signature Series Philipp`s Riesling Trocken 2013 kr. 441

Bag-in-box forklarer prisen her. Duften er grønn og eplete. Da jeg smakte den var den nytappet og duftet også litt svovel. Men den er både anvendelig og lekker, og rund men likevel syrlig.
Riesling fra New Zealand er sjelden vare på denne bloggen. Her har vi en som har skifer uten å være fra Mose, som er kjølig uten å være fra Nord-Europa, og som er frisk, fruktig og balansert. Kort sagt en meget bra vin med 8,4 g/l syre, og 15 g/l restsukker. 

Fin harmoni, lekker, intens, og også fruktig. Den er lavere svovlet enn før. Det ble varslet prisøkning til høsten da jeg smakte denne i april, men den ble på bare sju kroner. Dette er uansett en vin som absolutt er verdt prisen. 
Også denne Gysler-vinen er litt vokspreget, og den er også lang og utrolig intens. Typisk matvin. Druene kommer fra eldre vinstokker på de bedre parsellene. God pris. 

Kuhn Riesling vom Kalksteinfels Tr. 2012 kr. 182

Litt eksotisk frukt, med mest mango men også sitrus. Fin balanse mellom syre og frukt, lekker og lang. Meget bra vin. Smakt i april sammen med de andre her. Smakte den også i oktober - notat kommer i løpet av året.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...