søndag 19. oktober 2014

Sør-Rhône

Lucien Le Moine Châteauneuf-du-Pape Omnia 2011 kr 630
Dette er kostbart, men så er det da også en produsent med burgunderbakgrunn. Så da er det vel ikke så rart. Bær og jern. Salt i slutten av smakskurven, og i ettersmaken. Vinen er preget av kraft i flere betydninger - både som smak, og som totalinntrykk. Solide saker. Laget av Grenache, Syrah, og Mourvèdre - men i et for meg ukjent blandingsforhold.

Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2008 kr 327
Dufter roser, tre, og fin struktur og bra utviklet. Kan godt drikkes nå, og prisen er faktisk grei for dette nivået. Grenache 65%, Mourvèdre 20% og Syrah 15%. (Også på bildet).

Dom. André Brunel Côtes du Rhône Cuvée Sommelongue 2012 kr 162
Grei, balansert, smoooooth. Grenache 85%, Syrah, og Mourvèdre. Laget på betong. Produsenten holder til i nærheten av Orange.

Brunel C D R Côtes du Rhône 2011 kr 122
Dette er en gammel kjenning som jeg har kjøpt flere ganger. Er lett i stilen, men har også bra tanniner som gjør den mer anvendelig over et bredere felt av mer hverdagslig mat. Druene er både egne og innkjøpte. Er i ferd med å skifte til årgang 2012, men det er ikke grunn til å tro at det blir noe dårligere. Heller tvert om.

Signature Series Brunel Côtes du Rhône kr 421 (Bag-in-box)
Kvantumet kommer til slutt. Dufter generell rødfrukt, og vinen er grei nok men ikke særlig interessant. Laget på Grenache og Syrah. Vinene over er bedre.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...