onsdag 22. oktober 2014

Hvite burgundere

Bouchard Père et Fils Mâcon-Villages kr 475 (Bag in Box)
Dufter grapefrukt, pære og voks. I munnen får man samme inntrykk. Det er en lett vin, og ikke utpreget burgundersk, men det er likevel godt drikke.

Bouchard Bourgogne Chardonnay Réserve 2012 kr 180
Dette er en god vin til en god pris, en grei hverdagsburgunder om man ikke mener det er for mye av en selvmotsigelse. Men etter min smak er det i overkant mye eikeduft på denne vinen.

Dom. de la Tour Penet Mâcon-Péronne 2011 kr. 200
Godt bitt, intens og ellers etter boka. Dette er et meget godt kjøp.

Bouchard Père & Fils Pouilly Fuisse 2013 kr. 226
Dufter i all hovedsak sitrus, har en lekker kropp, men har også dybde og intensitet. Den henger lenge i munnen på syrene. Dette er også et meget godt kjøp.

Roche de Bellene Puligny-Montrachet Vieilles Vignes 2011 kr 370
I hovedak duft av blomster og sitrus, men det er også et lite preg av reduksjon (gummi). Det vil lagres vekk, eller "blåse bort" i karafel eller glass. Vinen har bra intensitet og lengde. Prisen er heller ikke ille.

Rémi Jobard Meursault En Luraule 2009 kr 470
Denne produsenten hører med til de mange som plages med prematur oksidering, men denne vinen smaker fortreffelig allerede og det er derfor like greit å drikke den nå etter litt lufting. Den er lekker, velbalansert med god intensitet. En hvit burgunder etter læreboka og i klassisk stil. Herlig. Klart den beste vinen i dette innlegget.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...