tirsdag 12. november 2013

Viner fra 70-tallet

Da nyttårsdagen 1970 viste seg, med hopprenn og konsert, gikk jeg ennå i første klasse på skolen. Da det gikk over i 80-tallet var jeg elev på videregående skole. Alt dette er en stund siden, og ikke alt fra det tiåret har stått seg like bra. Her følger tre viner som ble laget på den tiden. Bildet er tatt av Christer Byklum og er i hans blogg

Barbaresco 1971 (Fratelli Alessandria - nå Schiavenza)
Som den andre Barbarescoen ble den smakt på Vitis-smakingen 10. november i år. Den har holdt fargen forbløffende bra, og dufter jord, tjære og edelt treverk i første omgang. Lekker i munnen, der den også avslører et litt ubestemmelig bærpreg. Med tid i glasset glir den over på tørket frukt.

Det som trekker ned er litt mugg i ettersmaken, og den tørrer mye til å være så gammel.

Château Musar 1974 (Libanon) kr 900
Hele produksjonen av denne kom til Norge nå på slippet, men ikke noe kom til Bergen. Det var noe sånt som 2.500 flasker, men ingen ble tatt inn i Bergen. Hver en avkrok fikk sin forsyning - for ikke å snakke om Oslo-polene - men ikke Bergen. OK, jeg skal slutte å mase nå for jeg fikk i det minste smakt denne vinen.

Jordbær og (annen) rødfrukt, spenstig og intens i munnen, men likevel et klart preg av moden kvalitetsvin - med de harmoniske overgangene i smakskurven og tertiæraromaer. Utrolig vin!

Fratelli Barbaresco (Cavalieri del Tartufo) 1978
Svært lys - rose med bruning. Dufter søtlig. Mest hostesaft, men også litt tobakk, kaffe og delt treverk. Slank, men smidig. Ettersmaken henger lenge - men det er altså hostesaft. Faktisk kan den minne litt om Marsala.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...