onsdag 2. mai 2012

Ny gammel Sherlock Holmes

Jeg hadde ikke ventet at jeg skulle kunne gi min uforbeholdne anbefaling til denne boka, men slik er det. OK kanskje ikke helt: du bør helst like originalene, og ikke være fremmed for å la deg underholde av kriminalfortellinger som er lagt et godt stykke tilbake i tid.

Anthony Horowitz har skrevet mye - ikke minst manus til TV serier som Foyle's War. Her er det faktisk The Conan Doyle Estate som har gitt oppdraget til Horowitz, og det har han utført på ypperlig vis. Noen ytterst få og lite skjemmende ting er det som Conan Doyle aldri ville ha skrevet, men i det store og hele er dette en spennende og atmosfærisk fortelling med flere uventede vendinger underveis.

Dette er Conan Doyles Sherlock Holmes (og Watson, for den del). Når det gjelder fortellingen, Holmes og Watson som karakterer, samt atmosfæren, så er det ingenting her som er under Conan Doyles beste arbeider. Hvordan man enn snur og vender på det, så er dette minst like bra som annen krim av i dag. Når slike som Elizabeth George og Jo Nesbø skuffer, så er det fint at Holmes igjen jager utspekulerte forbrytere i Londontåken.

Men man må passe på og ikke lese om The House of Silk på nettet (Wikipedia, for eksempel). Der får man handlingen servert.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...