mandag 7. mai 2012

Dagens Næringsliv igjen

Dagens Næringsliv er ute med sine overskrifter igjen. Det er vanlig å klage over VG eller Dagbladet, men DN tar som oftest kaka. Avisen er interessant, solid og velargumentert på lederplass. Men hva går desken på?.

Etter valgene i Hellas og Frankrike gikk kursen på Euro noe ned mot de fleste andre pengeenheter. I The Times skriver man at "The euro fell below $1.30 (£0.80) before recovering by 0.5 per cent". I Financial Times, der man visstnok har greie på slikt, står det i overskriften: "Euro weaker amid political uncertainty".

Men hva er linjen i Christian Krohgs gate 16: "Euro til bunns etter valgresultat".

Kanskje avisen kan forklare hvorfor 7,5779 mot norske kroner er bunnen? Hvor skulle Euroen befunnet seg dersom den var en krone lavere? På den andre siden? Langt under bunnen? Hades?

Jeg er ikke helt normal. Jeg følger valutakursene omtrent hver eneste dag. Euroen har vært på eller under dette nivået det meste av vinteren og våren. Men det er altså "til bunns".

Det er forståelig at det kan rykke i de tabloide nervetrådene til antatt seriøse journalister i en avis som DN, men hvem er vel egentlig tjent med overskrifter av denne typen i denne avisen?

(Svaret er kanskje irritable bloggere med en valutafetish?)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...