mandag 28. mai 2012

Champagne og musserende

Wongraven Champagne Cuvée Nature NV (Baron-Fuenté) kr. 309,90
Dette er utelukkende 2007-årgangen, selv om det er en NV. Det sa i hvert fall Sigurd Wongraven selv da jeg traff han i Grieghallen. Bloggens faste lesere kjenner til at vi har noe felles. I hvert fall: Her er det fem gram dosage, duft av sitrus og kalk, kapteinkjeks. Ren, tørr og flott. Virkelig en fin champagne som er dominert av Pinot Meunier (70%), med Chardonnay på 25%, og bittelitt Pinot Noir (5%).

Pascal Doquet Champagne Le Mont Aimé Premier Cru 2002
Den har 2002-årgangens karakteristiske aprikos-fruktighet, og i tillegg er den frisk, stram, med heftig mousse og tørrhet. Jeg betalte ca. 500 raske for denne på Chablis/Champagne-slippet på Valken i fjor omtrent på denne tiden. (Se også bildet over).

Gjenkjøp?  - Ja.

Lanson Gold Label Champagne 2002
Her også svært tydelige aprikoser i frukten. Jeg skal ikke påberope meg et ekstensivt kjennskap til 2002-årgangen, men alle jeg har vært bortpå har hatt denne frukten. Det skal sies at gode aprikoser er min favoritt-frukt, så jeg har ingenting imot dette. Denne champagnen var også svært god, for all del, men kanskje et lite hakk under Le Mont Aimé.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...