torsdag 24. mars 2011

SN: Riesling og Rioja

Schloss Johannisberg Riesling Kabinett Feinherb 2006
Deiligere vin er det vanskelig å tenke seg. I forhold til de eksalterte høyder som jeg smakte på lørdag er dette noe helt annet. Det er Beatles mot Bach og Brahms, og noen ganger er det bare Beatles (eller Schloss Johannisberg) som duger. Mango, lime og guava dufter og smaker det, og ikke bare er frukt og syrlighet i perfekt balanse - den er også vinøs og smidig i munnen.

Jeg betalte vel 115 kroner på Flesland en gang i tiden. Det var røverkjøp. En del andre notater fra denne produsenten finnes i denne tråden.

Gjenkjøp? - Absolutt, særlig til den prisen!

Vina Ardanza Riserva 2000 (La Rioja Alta)
Kjøpte denne før årgangen skiftet til den antatt bedre 2001-årgangen, som også har fått tilnavnet "Especial" grunnet den eksepsjonelle kvaliteten. Forskjellen til denne er i alle fall at denne er moden, eller den har i alle fall kommet inn i "vinduet". Dufter rødfrukt a-la en burgunder, et ørlite snev av fatlagring kan skimtes i det fjerne, men en skal være noe nær allergisk om det skal skjemme vinen noe. En mer sødmefull tone sladrer om at dette kanskje ikke er en burgunder likevel. Fargen er klar og lite utviklet. I munnen merkes mer vanilje, men først og fremst flott syre og frukt. Smidig er den også. Flott vin til ca. 220 kroner.

Gjenkjøp? - Ja.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...