tirsdag 16. mars 2010

SN: Bourgogne Rouge 2007 (Hudelot-Noellat)


Bourgogne Rouge 2007 (Hudelot-Noellat) kr 210
Hvordan skal man vurdere Bourgogne Rouge som vin? Under forutsetning av at det er en vin som alle andre, og at den kan legges ned og måles mot den felles målestokken som heter "kvalitet", og der man kan sikte inn en poengsum som kan vurderes mot alle andre viner? Som en annen burgunder? I begge tilfeller blir det en skrinn utgave - langt ned på stigen.

Men noen ganger er det bare Bourgogne Rouge som duger. Jeg betrakter disse vinene som en helt egen art. De er som en ballettdanserinne på månen: lett, elegant og nærmest eterisk. (OK da, med romdrakt ville hun neppe vært særlig elegant, og uten ville hun ha omkommet fort - men dere skjønner vel hva jeg mener?)

Denne utgaven trykker på alle knappene: deilig og konsentrert duft i rødfrukt spekteret: mest markjordbær, i munnen er den helt perfekt i balanse mellom letthet og smidig syrlighet, fin balanserende sødme og syren holder seg godt i munnen etter at den er svelget ned eller spyttet ut.

Jeg har hatt en flaske i kjøleskapet en liten uke nå, og hver liten smaksprøve løfter humøret. Produsenten holder til i Chambolle-Musigny, og vinen er svært Chambolle i stilen. Den kom med Burgunderslippet på Valken i Bergen, og der har de nok en del flasker igjen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...