søndag 12. desember 2021

Musigny 2016


2016 Jacques Prieur Musigny

En Grand Cru burgunder fra 2016 var på tok for ungt, selvsagt, men eieren hadde allerede åpnet vinen (tre timer tidligere) så det toget var gått. Ikke skulle jeg klage, akkurat. Drikkevinduet på CellarTracker er 2026 - 2050, men i øvre kant av dette er det ikke sikkert jeg er med. (Ikke for det: Ingen vet noe om fremtiden.)

Til å begynne med var den litt kald i glasset, men med litt rotasjon og økende temperatur sa den fra om hva dette gikk i. Dype basstoner med solid frukt, litt lakris og skogsbunn kom først. Litt senere en nydelig parfyme av friske bringebær. Som de andre strålende vinene jeg har smakt, i alle fall fra Burgund, så er den en slags flytende selvmotsigelse av friskhet og fylde, av presisjon og av bredde. Med mer tid kjente jeg det dype draget av fine tanniner som på ingen måte skjemmer vinene i dag, men som lover deg at denne kan gjemmes til lenge etter at den siste gjesten i din begravelse har gått hjem. Men det er jo ingen grunn til å vente så lenge!

Musigny beskrives gjerne med munnhellet "an iron fist in a velvet glove," og det passer også denne utgaven. Grand Cru fra Burgund er gjerne bedre å drikke tidlig enn Premier Cru, for her er det ingen mangel på moden frukt som står i mot strukturen som er bygd for å holde lenge. Det var ingen problemer med å skjønne at dette var en strålende vin, og den smakte fortreffelig!

Tusen takk!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...