onsdag 8. desember 2021

Julia Bertram (Ahr) Spätburgunder 2018


Ahr ble rammet av en enorm oversvømmelse og mange ras sist sommer. Mange vinmarker ble rett og slett borte (40 hektar!), og nesten alle vinprodusentene ble rammet i større og mindre grad. Mer kan leses her

Alle disse tre vinene var reduktive på duft i større eller mindre grad. Det betyr at de er det motsatte av oksidert, og igjen betyr det at man får ta tiden til hjelp siden oksideringen går sin gang uansett. Eller lufte mer. 

Julia Bertram Ahrweiler Forstberg Spätburgunder 2018 490 kr

Klar og lys, reduktiv duft men etter hvert litt bringebær. Lekker og elegant vin, med godt driv gjennom smakskurven. Smidig, god fylde og god lengde. En riktig lekker vin, og best av disse tre. En av de beste vinene denne kvelden. 

Julia Bertram Dernauer Hardtberg Spätburgunder 2018 585 kr

Både mørkere og mindre klar enn vinen over. Også her er vinen ganske reduktiv, med kål i duften. Lik vinen over er den flott i munnen, men den er samtidig skrinnere og mer kantete enn vinen over. 

Julia Bertram Ahrweiler Rosenthal Spätburgunder 2018 580kr

Klarere enn vinen over, og mørkere enn den første. Dufter litt svidd fyrstikk og ørlite kål, men er også mindre reduktiv enn de to andre. Som de to andre, er dette også en flott opplevelse når du får den i munnen. Smidig, elegant, god spenst og fin fylde og lengde. Frukten kommer etter hvert når den får tid i glasset. 

Jeg driver sjelden med lufting av viner, men med disse vil jeg anbefale dette. (Bildet: Julia Bertram.)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...