onsdag 27. oktober 2021

Kjellerviner i oktober - del 1


2013 Louis Jadot Beaune 1er Cru Chouacheux Domaine des Héritiers Louis Jadot

Frisk rødfrukt, høstlig skogsbunn og ørlite myk vanilje på duft. Frisk, fruktig og velintegrert i munnen med god lengde. Akkurat sånn du håper en premier cru fra Beaune skal være når du åpner den. Noe over fem hundre kostet den i 2018, så jeg burde vel kjøpt flere. 

Gjenkjøp? - Ja. 

2002 Cristian Senez Champagne CS73 kr 700

Gyllen som et løkskall, men ikke det bruneste og ytterste. Dufter tørket aprikos og sopp. Moussen er litt på den grove siden, men ikke påfallende grov. I munnen er den rik og kremete, med merkbar sødme gjennom hele smakskurven. Ørlite røyk helt i tampen av ettersmaken, og fin dybde gjennom det hele. Ikke helt på nivå med årgangs-Bollinger eller Krug, men stilen ligner. Godt moden champagne med 75% Pinot Noir og resten Chardonnay. Fra Côte des Bar. Kjøpt nettopp, og den har ligget 18 år på bunnfallet og hatt fem måneder på å gjøre seg kjent med flasken. 9,2 g/l med restsukker er en fin ting! 

Gjenkjøp? - Ja. 

2018 Domaine du Bel Air (Pierre et Rodolphe Gauthier) Bourgueil Les Vingt Lieux Dits kr 250

Borghild rides again! Det er tolv år siden en Bourgueil var polets beste kjøp. Navnet er litt vanskelig for oss som ikke er så stø i fransk, så jeg døpte den om til "Borghild." Prisen nå er betydelig stivere (hundre kroner stivere), og produsenten er en annen, men dette er også et usedvanlig godt kjøp. Mørk, frisk og fruktig på duft med bjørnebær som dominerende tone over litt lær. Det er i munnen den virkelig slår til, med frukt som har dybde, friskhet og intensitet. Saftig men fast. (Finnes i skrivende øyeblikk på flere spesialpol, men synd for meg er den nå utsolgt i Bergen.) 

Gjenkjøp? - Ja. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...