tirsdag 19. oktober 2021

Smaking hos Weingut Prager i Weissenkirchen - del 4


Til sist kom vi på smakingen hos Prager fram til Riesling, og det var egentlig en fin utvikling etter min mening. Jeg har i grunnen gått tilbake til Riesling fra Grüner Veltliner, men det er nå en egen historie. (Dette kartet fra Vinea Wachau er meget godt og nyttig.)

Riesling Smaragd Achleiten 2020
Dufter gule epler, god fylde og flott intensitet, og med best lengde av alle vinene så langt. Virkelig høy intensitet, noe som lover godt for lagring. Jeg endte opp med å kjøpe denne vinen, ikke minst basert på mange års erfaring med viner fra Prager. Med 38 euro er det også den rimeligste Smaragdvinen fra Prager. 

Riesling Smaragd Klaus 2020
Naboen til Achleiten, litt rundt svingen. Her er det mer gressaromaer som slår gjennom, sammen med urter. Konsentrert, men i en mer klar og tydelig profil. Med 4,5 g/l i restsukker, er det den søteste av disse rieslingene. 

Riesling Smaragd Wachstum Bodenstein 2020
Igjen er dette Toni Bodensteins eksperiment der 65 forskjellige kloner av Riesling, fra ulike steder i Østerrike, Tyskland, Alsace og fra forskningsinstituttet i Geisenheim i Tyskland, får plass på 15 mål i Seiberberg en kilometer fra Donau. Her er det stor fylde og kraft i munnen, med stor kompleksitet og god lengde. Den endrer seg en god del i glasset bare på den lille tiden vi har på smakingen. 

Jeg var svært fornøyd med å kunne få komme til Prager, som har vært en av mine absolutt favorittprodusenter lenge. 

I korrespondanse med Sophie Hinterhölzl etter at vi var der på besøk, kommer det fram at de er entusiastiske når det gjelder 2021. De fikk de ukene med sol, dager med god varme og kjølige netter, som ville få druene akkurat dit de burde være for innhøsting. 2020 er mer enn god nok, men også klart på den mer "klassiske" siden årgangsmessig - med høy syre, klarhet og definisjon. 


Litt inn i mørket sto tankene klare til å gjøre tjeneste for årets druer på deres vei mot flasken. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...