onsdag 13. oktober 2021

Hvem lager best vin fra Forst? - del 2


Denne siste flighten i smakingen gikk halvblindt med håp om at vi kunne identifisere produsentene på basis av de tidligere vinene, og kanskje kåre en vinner. Nå var vinmarken den samme som i forrige flight, men årgangen tre år eldre. (Bildet: Restaurant Ungeheuer i Forst.) 

von Buhl Forster Ungeheuer Riesling GG 2012

Bakt sitrus og sitronterte på duft, med litt kamfer. Det blir også litt bruspulver etter hvert. Ganske "stor" på duft, og det virker som syren er litt lavere enn på de to andre vinene. 

Mosbacher Forster Ungeheuer Riesling GG 2012

Litt reduktiv på nesen med noe sitrus, men god intensitet gjennom hele smakskurven. Svært lang ettersmak. Moderne vinmaking her hos Mosbacher. 

von Winning Forster Ungeheuer Riesling GG 2012

Dufter korn og maling. Fin og rund i munnen, og eikepreget hele veien. Man kunne ønsket seg mer frukt, friskhet og presisjon. Men det er også et stilistisk valg. Dette er en tradisjonelt laget Riesling fra Pfalz. Hva liker man best? 

En av klubbens mer erfarne smakere spikret disse vinene helt presist basert på vinmakingsfilosofien, for ikke å nevne praksisen, til disse tre produsentene. 

Og det er vel det som er den viktigste konklusjonen vår: Det er lettere å identifisere vinene ut fra vinmakingen enn fra grunnen. Praksis overdøver terroir. Det gjør også årgangene, som vi så i andre flight der fire årganger fra samme produsent og vinmark ble smakt i samme flight. 

Men det må også sies at vi her har smakt svært like viner fra en eneste landsby, så vi har i grunnen beveget oss innenfor et begrenset antall variabler helt fra starten. Likevel er det tydelige forskjeller. Men den viktigste erfaringen er kanskje den at dette er virkelig gode viner på et svært høyt nivå. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...