torsdag 21. oktober 2021

Andre etasje, Vågå (Restaurat)


Hvordan kan man lykkes med å etablere en fin restaurant på et lite sted? Andre etasje i Vågåmo prøver å finne svaret, og er godt på vei. Vi var der fredag 8. oktober, og kom til "bordsetning" som var 18:30. 

Vi stusset litt på dette, for vi er ikke vant til at det er restauranten som bestemmer når vi skal komme.* Heller ikke hva vi skal spise, for denne kvelden var det en femretter på menyen (790 kroner). Jeg hadde blingset på datoene og skrevet "fredag 9. oktober", og de hadde tatt utgangspunkt i datoen og ikke ukedagen. Men vi fikk bord likevel, for dette var litt "off season," og siden vi ikke sto på kveldens liste var vi heller ikke informert om menyen. Vi fikk muligheten for å gå for en tre- eller fireretter, men gikk likevel all in

De tre damene som driver restauranten har det til felles at de er pedagoger av utdanning, og at de har tre menn som investerte i eiendom. Midt i kveldens opplegg fikk vi en interessant og akkurat passe lang historie om bygget og restaurantens (korte) historie av de to av eierne som denne kvelden serverte. Det var meget god og hyggelig service, og en avslappet stemning der det ble helt klart at de alle ønsket å lære mer om og i faget.

Inne på kjøkkenet hadde de leid inn riktig gode kokker. Vi fikk flere ekstraretter som smaksprøver som jo er tradisjon på fine dining, men de oppsatte fem var: 

Ørret med hollandaise og ymse annet. Jordskokksuppe med interessante oljer og ymse annet. Reinsdyrtartar. Entrecôte. Og ostekake som dessert. 

Alt var meget godt. Jeg skal ikke gå i detalj, men det kvalifiserte som mat i svært høy klasse. Kanskje ikke stjerneklasse, men godt over det man gjerne betaler like mye for på andre restauranter. Særlig suppen og desserten falt jeg for denne kvelden.

Vi tok en litt redusert vinpakke på tre glass. Vinene var for så vidt gode, men her kan nok kunnskapen om vinmatch forbedres. Vi kunne valgt vin fra vinkartet, men noe så vesentlig som produsentnavn manglet. Som nevnt er eierne/servitørene ydmyke og lærevillige, og her er det fortsatt en del å ta tak i. 

Men som jeg alltid kommer tilbake til: Det er hovedinntrykket som er viktigst, og både mat, service og atmosfære var svært bra. Prisnivået var også hyggelig. Derfor blir det:  

Konklusjon - Klar anbefaling.

* I sommersesongen har de mer footfall og opererer mer som en vanlig restaurant der gjestene kommer når det passer dem og velger fra en meny. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...