mandag 26. oktober 2020

Undercover (Netflix)

På den idylliske flamske landsbygda, på grensen til Nedeland og Tyskland, foregår det produksjon og distribusjon av store mengder narkotika i form av MDMA - også kjent som Ecstasy. Toppsjefen heter Ferry Bouman, og han bor på en campingplass nær Lommel.

Serien er basert på arrestasjonen i 2009 av Janus van Wesenbeeck, som bodde på en campingplass ved Lommel og drev i denne bransjen. Han ble avslørt på bakgrunn av arbeidet til en eller flere agenter som jobbet under dekke av falsk identitet.

Det er også opplegget her. Det gjelder å komme tett på Ferry og kona Danielle. Men Ferry er ikke født i går - han har også kilder i politiet, og blant skurkene er det ingen venner men derimot mange griske slanger. Komplikasjonene og spenningen bare øker på.

Serien er virkelig spennende, og til tider morsom. Frank Lammers som Ferry er bare helt fantastisk. Mannen ser ut som den type karikatur man kjøpte fra raske tegnere på gatehjørner før i verden, og spiller rollen til perfeksjon. 

Serien har ti episoder. Den andre sesongen kommer 8. november, har jeg lest. Jeg klarer nesten ikke vente!

Lesere av mine anbefalinger av TV-serier har kanskje lagt merke til at jeg vurderer det som positivt om serien går på et annet språk enn Engelsk. Her er det Nederlandsk og Flamsk det går i, og det er forfriskende. 

Konklusjon? - Klar anbefaling. 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Litt Tarantinovibber. Odd

Ole Martin Skilleås sa...

Mer Sopranos. Andre sesong er helt ypperlig! Anmeldelse snart.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...