lørdag 31. oktober 2020

Kjellerviner i oktober - del III


2008 Gatinois Champagne Grand Cru Brut Millésimé

Kobberfarget - virkelig nydelig fargetone. Dufter gule epler og modne stikkelsbær. I munnen er det fin snerping i tillegg til sømløs syre og fylde. Det er harmoni, men allikevel karaktér og særpreg. Jeg har ikke data på akkurat denne årgangen, men det er gjerne en del Pinot Noir i blandingen hos denne produsenten. Trolig ca. 60% i denne. 

Gjenkjøp? - Ja. 

2012 Domaine Charles Audoin Marsannay Clos du Roy

Mørk. Dufter ikke så mye, det er først etter ganske lang tid i glasset at det kommer litt typiske Pinot-aromaer på nesen. I munnen er den ganske hard. Ikke ubehagelig hard, men det er ikke noen etterlengtet smidighet og mykhet å finne. Går greit til maten, men overgår ikke prisklassen til 260 kroner for seks år siden. Korken er av ypperste klasse - lang som lillefingeren min. Kanskje den har skylden, for her tror jeg ikke det har skjedd stort siden vinen kom på flaske. 

Gjenkjøp? - Neppe. 

2010 Albert Morot Beaune 1er Cru Theurons

Fargen sladrer såvidt om litt alder. Nesen sier jord, markjordbær og ørlite krydder/fat. I munnen er den myk, lekker, med fin friskhet. I ettersmaken er det marjordbærene som som merkes. Dette er en flott representant for årgangen. Jeg har hatt denne vinen i flere årganger, men så langt er det 2010 som har vært best.

Gjenkjøp? - Javisst!



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...