torsdag 17. november 2016

Chablis, Saint-Aubin og Meursault

Det er ikke så greit med familier bestandig, og det er ofte familier som står bak fransk vinproduksjon. Noen ganger blir det for vanskelig, og noen bryter ut. Samuel Billaud (bildet: bbr.com) hørte med i familieselskapet Billaud-Simon i Chablis, men brøt ut og har blant annet laget denne strålende vinen:

Duft av voks og sitrus, med et syrlig grep i ettersmaken. Strukturen er fyldig og solid. En ypperlig ung Chablis. Vinstokkene er 70 år gamle og arvet fra produsentens oldemor. Jeg har på mange vis regnet meg som ferdig med Chablis, men jeg må kanskje revurdere. 


En fokusert vin som biter seg godt fast med en flott og markant syre. Den har selvsagt mer enn det, fruktighet og fat gjør seg også gjeldende, men det er på den friske siden den gjør mest inntrykk. 


Duft av nøtter og fin sitrussyrlighet. Fyldig. Alt etter læreboka, altså, og for min del er det helt i orden. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...