lørdag 26. februar 2011

SN: Johannisberg og Savigny-les-Beaune

Schloss Johannisberg Riesling Kabinett Trocken 2005
Dette er en riktig delikat vin. Frisk, men finslig, lang men ikke påtrengende. Mineralsk uten brutalitet. En harmonisk og delikat vin som jeg heldigvis var forutseende nok til å lagre. Sammenlignet med en del annet fra Rheingau som jeg har smakt i det siste, også fra denne årgangen, er dette himmelhøyt over i kvalitet. Og godt under i pris. Kjøpte denne på Flesland til 105 kroner. Røverkjøp!

Gjenkjøp? - Absolutt!

Savigny-les-Beaune 2005 (Chapuis) kr. 196
Denne er nå inne på Valken. Svært lys burgunder. Litt generell rødfrukt på duft, men det er i munnen den viser klasse. Intensitet og lengde er svært imponerende til en vin i denne kategorien, og her er det nok årgangen som gjør susen. Den samme fruktintensiteten som jeg husker fra tiden da jeg smakte 2005'ere unge. De fleste viner fra årgangen er stengt. Lukket med syv segl, og svært skuffende om de åpnes nå. Men denne var kommet ut på andre enden.

Produsenten har ett hektar i denne landsbyen, men hører til i Aloxe-Corton. Prisen er svært gunstig. Moden burgunder fra en strålende årgang. Nivå og produsent tilsier ikke at dette er nakkehårsreisende kvalitet, men så er det ikke hårreisende priser heller.

Gjenkjøp? - Utvilsomt.

1 kommentar:

kds sa...

Chapuis sin Savigny-les-Beaune er god, særlig når den er litt avkjølt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...