tirsdag 15. februar 2011

Rett katt på rett plass?

Katten Larry har fått ny adresse. Det er Nr. 10 Downing Street, Westminster, London. Han flyttet hit fra Battersea Cats and Dogs Home etter å ha fått jobben som rottefanger. I politikken er det mange som fortjener betegnelsen rotter, men det er først og fremst firbente pest-befordrere som skal være Larrys målgruppe skriver britiske aviser i dag. (Foto: Ben Gurr, The Times)

Kvalifikasjonene omfattet streetwise etter å ha klart seg på gaten i London og et betydelig killer instinct. Han har visst også en tydelig personlighet og mye sjarm.

Han er ikke første katt på jobben i Nr. 10. Humphrey (etter Sir Humphrey Appleby) flyttet inn der under Mrs. Thatchers styre, men måtte gå etter at Tony Blair kom. Det oppsto en konflikt med Cherie Blair, visstnok. Det er min oppfatning at katter er ypperlige menneskekjennere.

Den mest kjente katteelskeren i Nr. 10 var Winston Churchill. Han hadde alltid katt, og hans mest profilerte hadde han under krigen: Nelson, som noen hevder var med på møtene i kabinettet. Det var ikke tilfelle, men han jobbet villig som pelskledd hot water bottle for statsministeren under krigen.

David Cameron kan være glad for at rottene (gnagerne, altså) vil holde hus i Nr. 10. De er jo kjent for å være blant de første som forlater synkende skip.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...