søndag 20. februar 2011

SN: Billig bordeaux etc

Château Mercier 2000 (Côtes de Bourg)
Jeg sparte to flasker etter at denne var "husets rødvin" en periode for åtte år siden eller noe slikt. Fremdeles mørk på farge. Duften er intens - nesten outrert - av blyantspiss og grønn paprika. Flott fylde og fruktighet. Den bokser i en vektklasse langt over der den "veide inn" med sine 119 kroner den gangen.

Gjenkjøp? - JA!

Hautes Côtes de Beaune "Les Champs Perdrix" 2002 (Devevey)
Denne er litt på samme viset: flott vin som ikke har tatt skade av å ligge litt. Kjøpt for 169 kroner for seks år siden. Nydelig nå - men var sikkert ikke noe dårligere for et par år siden. Nøtter, sitrus og snev av eik. Fin vin til prisen. Jeg har kjøpt og lagret flere flasker av denne i flere årganger, og aldri hatt en oksidert flaske. Kan være en god vane, kanskje?

Gjenkjøp? - Ja.

Bourgogne Passetoutgrains "L'Exeption" 2006 (Lafarge)
Kjøpt på billigsalget til Red and White i januar. Jordbærpreget, fragrant, lett og elegant. Nydelig vin i den enkle kategorien burgundere, og 100% Pinot Noir (derav unntaket i kategorien "passetoutgrains"). Til under hundrelappen er dette fine greier. Ikke all vin behøver være seriøs. Noen ganger er dette det som hits the spot.

Gjenkøp - Ja, til den prisen, men neppe den opprinnelige.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...