søndag 1. november 2009

SN: Øvrig hvitvin på nyhetssmaking 21. oktober


Her følger noen notater fra hvite viner jeg smakte denne dagen og som ikke har passet inn i noen av kategoriene jeg har brukt hittil. Med ett unntak er det ikke tale om nyheter, direkte, men de var på en eller annen måte nye for meg - og antakelig for de fleste som leser dette.

Soave Classico San Michele 2008 (Ca'Rugate) kr. 118,50 (Hovedsort.)
Strågul, dufter sitrus, krydder og mandler - med noe voks. I munnen er den både frisk og rund, men først og fremst fast og saftig. Skal være god til reker. Ingen nyhet, men produsenten har skåret ned avlingene med 25% de siste årene. Det merkes. Prøvde den også i heimen, og den er et godt alternativ til andre viner i samme prisklasse. Tror jeg vil gå ut og anbefale den.

Riesling Windspiel 2008 (Fritsch) kr. 124,90 (BU)
Lett, klar, frisk matvin. Mineralsk. Lite preg av Riesling. Svært god for prisen, men ingen stor vin an Sich.

Grüner Veltliner Wagram 2008 (Fritsch) kr. 139,90 (BU)
Heller ikke overdrevent preget av druen. I forhold til vinen over er den mer preget av krydder i smaksbildet, og i munnen er den markant mer fyldig.

Grüner Veltliner Steinberg 2008 (Fritsch) kr. 179,90 (BU)
Denne vinen stiller i en annen klasse enn de to foregående. Både dypere og mer definert på samme tid, med mandler i tillegg til sitrus og hvit pepper - tydeligere Grüner med andre ord. Ung, og klart en vin for utvikling i kjelleren.

Grüner Veltliner Klassik 2008 (Weinrieder) kr. 169,90 (BU)
Pære/grapefrukt, ren og fruktig, med et snev av blomster også. Typisk ung GV. Litt for høyt priset som vinen framstår i dag.

Terlaner Sauvignon 2008 (Weingut Ignaz Niedrist, Alto Adige) kr. 260,60 (Tilleggsutvalget i november)
Mer en kuriositet dette. Vinen er god, omtrent som Dezats Pouilly-Fumé til 174,50. Grovt overpriset, med andre ord. Men italienerne er gale etter dette stoffet, og han selger alt lokalt. Nesten. Importøren tok inn denne mest på gøy.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...