onsdag 25. november 2009

Endelig: mer tillit enn Jens!


Det er ingen overraskelse for meg, men utenfor Høyre (og for mange innenfor også) var det vel ikke mange som hadde tippet dette i sommer? 38% av de spurte har "stor tillit" eller "svært stor tillit" til Erna Solberg, mens tallet for Jens Stoltenberg er 31%.

I sommer kjørte som kjent Dagens Næringsliv en serie der premisset var at Høyre lå på sotteseng og ikke ville kunne reise seg i valget. Det gjorde partiet, og på flere målinger nå i det siste er Høyre nest størst.

En uke er en lang tid i politikken sa Harold Wilson. Fra oppslag om sutring, fedme og indre opprør - til framgang i valget, nest størst på meningsmålinger og mer tillit enn Statsministeren (og mer enn Siv Jensen, det må også sies). Hva har skjedd?

Det ligger nok en del målbevisst, og strategisk riktig, arbeid bak. Men først og fremst er det bare det at flere har innsett det jeg har sagt i 15 år: Erna er ikke bare kunnskapsrik, hun har også en indre trygghet og sikkerhet som står seg i motgang. Det er substans og overbevisning i det hun framfører. Det vekker tillit. Og man skal heller ikke kimse av gjenkjennelseseffekten: det tar flere år å bygge seg opp som partileder. Men nå er det gjort. Da er det bare Statsministerposten igjen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...