lørdag 26. september 2015

Tyske viner

Landgraf Rosé Trocken 2014 kr. 138

Rosésesongen er vel over, men denne vinen er fremdeles i salg. Det er uvisst hvorfor. Den var i alle fall ganske så stum da jeg smakte den, og frukten var direkte kjedelig. 

Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2014 kr. 148

En vin som fyller alle kriterier - den har friskhet, balanse og fylde. Og prisen er bra. Dufter i retning sitrus mer enn epler. Et sikkerstikk, som er inne på mange pol (kat. 4).

Lang Hattenheim Wisselbrunnen Riesling Erstes Gewächs 2009 kr. 210

I Rheingau heter Grosses Gewächs Erstes Gewächs, men forskjellene er små (det er lov med mer restsukker, blant annet). Dette er i alle fall en strålende vin til en god pris - og det var vel en grunn til at den solgte ut. Litt petroleum, lekker og intens i munnen med solid og deilig frukt. Perfekt balanse. Verdt å være oppmerksom dersom den skulle dukke opp igjen. 

Hexamer Meddersheimer Rheingrafenberg Riesling No 1 Trocken 2013 ke. 225

Importøren gjorde meg oppmerksom på at dette var en Auslese som var gjæret tørr. Tysk vin er komplisert nok, så det fikk de ikke ha på etiketten. Duft av gule frukter, meget frisk, solid. På duft er det mest mango, men det er mye som trekker i retning sitrus også. En lekker og flott vin som fremdeles er å få tak i - men som bare Lambertseter har tatt inn i eget utvalg. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...