søndag 20. september 2015

Künstler

Künstler Pinot Noir Rosé Trocken 2014 kr. 156

Svært lys rosé dette, med jordbær i aromaspekteret. Meget vellykket vin som burde fungere perfekt til aperitif. Den er meget "hvit" i stilen - dette framstår som en hvitvin med en dæsj rødfarge.


Dette må være en av de beste vinene på polet i denne prisklassen. Klar, fruktig og intens. Blomsterpreget duft og god munnvekt. Mange rieslingviner i denne klassen blir litt endimensjonale, men her er det både friskhet, fylde og lang ettersmak. 

Nesten samme pris, og på like mange pol (kategori 6) - hva er vitsen med to viner fra samme produsent? Her får du en annen stil, og så får du bestemme hva du synes er noe å trakte etter. Den er klart lettere i stilen enn vinen over, men likevel intens. Ettersmaken er ikke særlig lang, men den har interesse som kontrast og som markør av en annen vinstil. Kjøp begge to, og reflektér over hva de sier deg.

Künstler Hochheim Hölle Riesling Trocken Goldkapsel 2013 kr. 425

Tyske vinprodusenter fortsetter sitt evige arbeid for å gjøre det umulig for forbrukerne å forstå seg på kapsler, titler, sødme og alt annet. Trocken Goldkapsel. Javel. Fra en Erste Lage vinmark, javel. Men den er ikke EG eller GG. Javel. Fra samme vinmark lager produsenten en Erstes Gewächs - så hva er dette?

Vinen er fin den, bevares. Syrespillet er rent i klangen, og vinen biter seg fast i munnen - uten at det blir ubehagelig. Den er utsolgt fra importøren, men finnes på fire pol. Ingen av dem er i Oslo, Trondheim eller Bergen. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...